top of page
stress rond_Tekengebied 1.png

STRESS, OVERSPANNEN & BURN-OUT

Als je overbelast bent is vaak ‘de rek er uit’. 'Als de rek er uit is’ is er vaak ook sprake van minder flexibiliteit, en dat is voelbaar in het lichaam. Je lichaam voelt verhard, je spieren staan strak, je staat letterlijk onder spanning en je pantsert je vaak voor het gevoel dat je buiten wil houden. Dit proces kan langzaam of onbewust plaatsvinden. Het gevolg kan zijn dat je je eigen lijf niet meer kan voelen, geen grenzen kan waarnemen en je niet goed meer in staat bent je eigen wil te volgen. Contacten en werk verloopt steeds stroever. De belasting wordt te groot, je draagkracht vermindert, je raakt uitgeput met als gevolg dat je opgebrand raakt. Kortom je pleegt roofbouw op jezelf. Tijdens haptotherapie maken we een plan voor herstel. We besteden aandacht aan wat stress met jou doet in je brein, je lijf en gevoelsleven. Het is belangrijk om eerst rust te brengen in het stresssysteem dat ontregeld is.

 

In de haptotherapie werken we bottom-up. Dit betekent dat we werken via lichamelijke ervaringen in het zoeken naar de balans vanuit ons lichaam naar ons hoofd. Dat laten we je aan den lijve voelen door aanraking en bevestiging waardoor de spanning afneemt. Het affectieve aanbod, dat specifiek is voor haptotherapie, kan ervoor zorgen dat je jezelf weer als waardevol gaat ervaren.  Wat voelt goed en wat niet? Hoe reageert je lichaam op deze verschillende ervaringen? Ervaar wat je lichaam je vertelt en wat je hoofd zegt. Durf je ruimte in te nemen? Durf je nee te zeggen? We gaan samen na hoe spanning en blokkades zich vastzetten in het lichaam. Wanneer blokkeer je en wanneer investeer je juist veel? We gaan deze overlevingspatronen bekijken en voelbaar maken. Vervolgens kijken we wat en hoe je daarin wilt veranderen en maken we een plan hoe je dat kan doen. Kortom; hoe kan je weer van hoge spanning naar zachtheid en versoepeling? Het geeft je de mogelijkheid om spontaniteit, vitaliteit, draagkracht en veerkracht weer te gaan voelen. 

 

Bij een grote mate van uitputting is het van belang dat er in overleg met de huisarts wordt gekeken of er voldoende vitaliteit en draagkracht is om met haptotherapie te kunnen starten.

bloem lines.png

NEEM CONTACT MET MIJ OP!

Uiteraard is het eerste contact kosteloos.

BEREIKBAARHEID

  • De praktijk is goed te bereiken met het openbaar vervoer.

  • Er is voldoende parkeergelegenheid 

Sint Willebrordplein 4, 5014 BX Tilburg

+316 30333498

Thanks for submitting!

bottom of page