top of page
bloem lines.png

NEEM CONTACT MET MIJ OP!

Uiteraard is het eerste contact kosteloos.

BEREIKBAARHEID

  • De praktijk is goed te bereiken met het openbaar vervoer.

  • Er is voldoende parkeergelegenheid 

Sint Willebrordplein 4, 5014 BX Tilburg

+316 30333498

Thanks for submitting!

despressie%20rond_Tekengebied%201_edited.png

SOMBERHEID

Als je in een depressie zit ben je vaak je levenslust kwijt en dit heeft invloed op je dagelijkse functioneren. Je kan gevoelens hebben van afvlakking. Zo kan het voorkomen dat je niets of weinig meer voelt, geen verdriet, angst of blijdschap ervaart en je sociaal terug gaat trekken. Haptotherapie kan helpen doordat je jezelf gaat voelen en weer als ‘goed’ leert ervaren. Bij depressie voel je je vaak zwaar en dat voel je ook in je lijf. Dat laten we je aan den lijve voelen door aanraking en bevestiging.

Je 'zit’ vaak ook in een depressie. Deze uitdrukking geeft ook de kern weer van het moeilijk in beweging kunnen komen. Door naar je gevoel en lichaam te leren luisteren kan je je ervan bewust worden waar je grenzen liggen, op welk moment je verstart of waar je mee zit, waardoor je in de toekomst andere keuzes kunt maken. We gaan samen onderzoeken hoe je bent vastgelopen en geven ruimte en woorden aan deze vaak onderdrukte gevoelens zodat je weer stevig in je schoenen kan gaan staan en meer levenskracht en plezier kan ervaren. Naast meer voelkracht is er ook aandacht voor meer inzicht in de gevolgen van de depressie in je denken, handelen, emotioneel en sociaal. Loslaten van pijn en verkramping kan verlichting bieden in de zwaarte van de depressie.

Als er sprake is van een ernstige depressie werkt haptotherapie het beste naast een behandeling met psychotherapie.

Haptotherapie is niet geschikt bij acute suïcidale neigingen. Ook bij depressie vanuit medische oorzaken zoals verstoring in de hormoonhuishouding, gebruik van medicijnen of overmatig gebruik van alcohol en drugs. Ook bij persoonlijkheidsproblematiek of een beperkt sociaal vangnet bent u niet gebaat bij haptotherapie. Bij ernstige depressie werkt de haptotherapeut samen met een psychotherapeut of psychiater.

bottom of page