top of page
bodem_edited.jpg

HAPTOTHERAPIE

Haptotherapie legt de verbinding tussen emoties en lichamelijke gevoelens.

Haptotherapie is een persoonsgerichte therapie gebaseerd op de uitgangspunten van de haptonomie. Haptonomie betekent letterlijk: leer van het gevoel en het gevoelsleven. 

In onze maatschappij wordt meer de nadruk gelegd op het denken en is het voelen daaraan ondergeschikt. Hoe jij je (van binnen) voelt, hoe jij contact maakt met jezelf en met je omgeving staat bij haptotherapie centraal. 

Haptotherapie brengt je in contact met je eigen gevoelens en hoe je hiermee omgaat.

Alle emoties en gevoelens die je ervaart, sla je op in je lichaam. Hierdoor kun je last krijgen van spanningen die invloed hebben op de manier waarop je in contact bent met jezelf en je omgeving. Haptotherapie is erop gericht om gevoel en verstand met elkaar in evenwicht te brengen. Het gaat uit van de mens als geheel en ziet het lichaam als een bron van informatie en middel tot bewustwording. 

Naast het gesprek maak ik gebruik van ervaringsoefeningen en affectieve aanraking.

 

Je kunt o.a. bij mij terecht als je niet lekker in je ‘vel’ zit, met spanningsklachten als gevolg van burn-out, problemen met intimiteit en relaties, minderwaardigheidsgevoelens, omgaan met grenzen en verwerkingsproblemen.

Wil je meer weten over haptonomie? Bekijk dit filmpje

Misschien herken je een van deze gevoelens?

Klik hieronder door voor meer informatie over de klachten; angst, somberheid en stress, overpannen & burnout.

rond angst_Tekengebied 1.png

ANGST

Angst heb je nodig om te overleven maar problematische angst is geen leven. Wat voel je bij beginnende paniek of angst? Wat gebeurt er in je lichaam? Dit zijn uitstekende vragen om mee naar de haptotherapeut te gaan. Aan de hand van lichamelijke ervaringen beginnen we, vanuit ons lichaam naar ons hoofd, de zoektocht naar balans. Wil je meer weten?

stress rond_Tekengebied 1.png

STRESS, OVERSPANNEN & BURN-OUT

Als je overbelast bent is vaak ‘de rek er uit’. 'Als de rek er uit is’ is er vaak ook sprake van minder flexibiliteit, en dat is voelbaar in het lichaam. Je lichaam voelt verhard, je spieren staan strak, je staat letterlijk onder spanning en je pantsert je vaak voor het gevoel dat je buiten wil houden. Kortom je pleegt roofbouw op jezelf. Herken je jezelf hierin?

despressie%20rond_Tekengebied%201_edited

SOMBERHEID

Als je in een depressie zit ben je vaak je levenslust kwijt en dit heeft invloed op je dagelijkse functioneren. Je kan gevoelens hebben van afvlakking. Zo kan het voorkomen dat je niets of weinig meer voelt, geen verdriet, angst of blijdschap ervaart en je sociaal terug gaat trekken. Haptotherapie kan helpen doordat je jezelf gaat voelen en weer als ‘goed’ leert ervaren.

bloem lines.png

NEEM CONTACT MET MIJ OP!

Sint Willebrordplein 4, 5014 BX Tilburg

+316 30333498

Thanks for submitting!

bottom of page